Et valg som gir mange muligheter


Mitt langsiktige mål er å bli arkitekt eller bygningsingeniør.


Janne Berthelsen Fondevik går i tømrerlære hos Byggmester Fredrik A. Enger.
Hun har vært i arbeid i 14. måneder etter fullført VG 1 og VG2. Her forteller hun om sine erfaringer som jente i tømreryrket. 
 
 
- Mitt langsiktige mål er å bli arkitekt eller bygningsingeniør, og da er svennebrev i tømrerfaget et ypperlig utgangspunkt, sier Janne. Nå lærer jeg det praktske i tømrerfaget og da regner jeg med å få større forståelse for det teoretiske når jeg skal videre.
 
 
Ikke så vanskelig

Dagene går unna i en fei, og gleden over å tjene egne penger gjør arbeidet kjekt. Janne mener overgangen fra skoleelev til lærling ikke var vanskelig. - Jeg ble godt mottatt og faget var ikke så fysisk tungt som jeg fryktet. Selv om jeg er jente klarer jeg å følge guttene i det meste. Jeg syntes også det å gjøre en jobb selvstendig er veldig kjekt. Jeg blir stolt når jeg gjør en god jobb. En travel arbeidsdag er kjekt for da går dagen unna i en fei.
 

Godt miljø

- Miljøet er veldig godt og vi har det kjekt oss tømrere imellom. Byggeplassene er jo guttedominert, men jeg har ikke opplevd noe negativt som jente. Vi jobber noe ute, noe inne, noe i kjeller og noe på tak. Alltid variert og ingen dag er lik en annen.
 
På spørsmål om hun vil anbefale tømrerfaget til andre ungdommer er svaret helt klart positivt og spesielt jenter ønsker hun velkommen til faget.